Kvinna blev biten av hund

Hässleholm Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En kvinna blev i lördags biten av en hund.

Hunden ska ha attackerat målsäganden och bitit henne när hon var ute och gick i skogen. Den drabbade kvinnan, som är i 65-årsåldern, fick sår och smärtor i handen.

– Hunden hoppade upp på målsäganden och högg henne i handen. Den som höll i kopplet lyckades inte hålla emot, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson vid polisen.

Det är oklart vad för typ av hund det rör sig om. En polisanmälan om vållande till kroppsskada har upprättats och en man i 50-årsåldern står som misstänkt. Hunden kommer nu att undersökas.

– Då går man igenom om den ska ha munkorg eller annat, eller i värsta fall avlivas, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.