Annons

Kvinna häktad för brandhot

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

KRISTIANSTAD. Tingsrätten häktade på onsdagen den 43-åriga kvinna som hotade att sätta eld på sig själv på socialförvaltningen i Kristianstad i måndags morse.

Kvinnan är, enligt rätten, misstänkt för förberedelse till mordbrand, försök till grov misshandel samt hot mot tjänsteman. Kvinnan nekar till brott och hävdar att hon endast varit ute efter att skada sig själv, vilket inte är ett brott.

Annons

Kvinnan har under en längre tid fört diskussioner med en handläggare på socialen om pengar och bostad. Hon hade en besökstid klockan halv nio i måndags morse.

Efter en stund bad kvinnan tolken att ordagrant lägga på minnet när hon förklarade att hon skulle elda upp sig själv, sätta eld även på handläggaren och hela socialförvaltningen. När polisen kom dit satt kvinnan med en cigarettändare i den ena handen och en röd kork i den andra. I hennes handväska fanns en flaska med tändvätska.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons