GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svårsläckt brand i taket på bilverkstad

En brand blossade upp i taket på en bilverkstad i Bromölla. Brandkåren fick bryta upp delar av taket för att komma åt att släcka. Branden var släckt vid tvåtiden under natten till fredag.
Bromölla • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 24 juni 2019
Den branddrabbade byggnaden, som enligt polisen ska vara en bilverkstad, ligger på Verkstadsgatan i Bromölla.
Den branddrabbade byggnaden, som enligt polisen ska vara en bilverkstad, ligger på Verkstadsgatan i Bromölla.
Foto: jens christian

SOS Alarm larmades om branden på Verkstadsgatan vid klockan 21.21 på torsdagskvällen efter att kraftig rök setts välla ut. Branden ska ha startat inne i en bilverkstad och sedan spridit sig upp till taket.

– Det är en besvärlig brand i takkonstruktionen, säger räddningstjänstens inre befäl Hasse Lindell.

Enligt uppgift till polisen ska det ha funnits gasflaskor i byggnaden.

– Det är inget jag kan bekräfta, men eftersom de brinner i taket har de säkert eliminerat den risken, säger Hasse Lindell.

Strax innan midnatt uppgav räddningsledaren att brandspridningen har begränsats och att räknade med att släckningsarbetet skulle vara avklarat inom någon timme.

– Det går ganska bra. Vi har brutit upp taket utifrån och åtgärdar branden uppifrån från två håll, säger Anders Pålsson, räddningsledare på plats.

Vid 00.30-tiden uppgav räddningstjänsten att man höll på med eftersläckning.

Räddningstjänsten arbetade på platsen med cirka 25 man från styrkorna i Kristianstad, Bromölla och Sölvesborg. Enligt räddningstjänsten var branden släckt vid 02-tiden.

Enligt polisen finns det inga misstankar om brott i samband med branden.

Foto: Jens Christian
Foto: Jens Christian
Foto: Jens Christian
Foto: jens christian
Martin SöderbergSkicka e-post
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Adrian Ericson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.