Stort pådrag vid drunkningslarm

Åhus Artikeln publicerades

På torsdagskvällen kom larm om ett drunkningstillbud utanför Revhaken i Åhus. Pådraget var stort, men det visade sig vara en kvinna som vägrade gå upp ur vattnet.

Det var 19.45 som det kom larm om en drunkningsolycka vid Snickarehaken i Åhus. Räddningstjänst, sjöräddning, ambulans och polis ryckte ut till platsen.

Däremot kunde Sjöfartsverkets helikopter inte lyfta på grund av det dåliga vädret.

Sjöräddningen hade en vattenskoter och en båt på plats. Även räddningstjänsten i Åhus gick ut med sin båt.

– Det är en kvinna som simmat i vattnet strax utanför fågeltornet och inloppet vid hamnen, alltså snett utanför Revhaken, men som vägrat att gå upp, förklarar Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Han säger att det finns grund i området, vilket försvårade arbetet, men att man nu ska ha lyckats få upp kvinnan på en av båtarna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.