Annons

Leelas ägare lämnar Sverige

De flög från Colombia till Sverige att för att delta i Agility-VM. Men det blev inte alls som Yury López och Javier Vega tänkt sig. Hunden och landslagsstjärnan Leela försvann.
Kristianstad • Publicerad 11 november 2018 • Uppdaterad 27 december 2018
Sökning efetr försvunna Leela.
Sökning efetr försvunna Leela.Foto: Lasse Ottosson

Det colombianska laget i Agility-VM blev en medlem kort när det var dags för världmästerskapen i Kristianstad 4:e–7:e oktober. Leela, av rasen Shetland Sheepdog, blev skrämd då hon rastades i Uddarp, och sprang bort innan tävlingen hann börja.

Nu har hon varit försvunnen i över 30 dagar och enligt observationer samt ID-hundars markeringar rört sig bort från Uddarp mot Blekingegränsen och till andra områden för att nu – som man tror – åter vara tillbaka i de norra delarna av Kristianstad.

Annons

Leelas husse och matte har nu beslutat sig för att lämna Sverige – utan sin hund. På sociala medier skriver de: ”Våra förpliktelser i Colombia liksom våra två andra hundar Fito och Azul, gör att vi måste ta ett svårt beslut att åka tillbaka till Colombia. I Sverige lämnar vi en viktig del av våra liv och vår familj, vår Leela.”

Sökandet efter Leela fortsätter nu utan Yury López och Javier Vega. De båda tackar såväl organisationen för Agility World Championship som allmänheten och inte minst sökteamet som leds av Katarina Holmér.

Leelas matte och husse skriver att deras hjärtan och själar, trots att de nu åker hem, kommer att stanna kvar i Sverige och hos Leela och de vädjar till som bor eller rör sig i norra delarna av Kristianstad, till alla som kan tänkas se Leela att rapportera det på nummer: 0708-96 93 70

Läs allt om Leela här.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons