Annons

Lugna debutanter

Några medlemmar i manskören musikaldebuterade, men behöll ändå fattningen vid premiären. Det storslagna sammanhanget lugnades av den trygga placeringen bakom solisterna.
Kristianstad • Publicerad 15 augusti 2009
Först ut i Rickarums Byateaters föreställning "Musicals in the spotlight" var numret "Willkommen" ur Cabaret. Thomas Håkansson sminkades till Cabaretkonferencier med hjälp av Hanna Andersson. Bilder: Bosse Nilsson
Först ut i Rickarums Byateaters föreställning "Musicals in the spotlight" var numret "Willkommen" ur Cabaret. Thomas Håkansson sminkades till Cabaretkonferencier med hjälp av Hanna Andersson. Bilder: Bosse NilssonFoto: 

I går var det premiär på Rickarums Byateaters musikalkonsert "Musicals in the spotlight". Logen i Djurröd var i det närmaste fullsatt, men det skrämde inte musikaldebutanten Mikael Wändal från Åhus manskör.

– Det händer så mycket framför oss på scen som tar fokus. Det blir som en biroll. Men det är spännande. Det är show med mycket kostymer och det är jag inte van vid.

Annons

Kanske hade hans puls varit något högre om kören behövt hålla reda på en koreografi.

– Det enda vi gör i den vägen är att ta ett steg fram i ett nummer ur "Lejonkungen". Men väntan i kulisserna är en ny erfarenhet. Vi ska inte vara med förrän i slutet av första akten. Till dess följer vi showen via en tv-skärm, så vi vet när det är dags att knalla ut från den här byggnaden och bort till logen, säger Mikael Wändal.

Bo Håkansson från Degeberga var i sällskap med sina söner Magnus och Jonas och hade med sig två blomsterkvastar till tredje sonen Thomas Håkansson, som öppnade hela musikalkavalkaden med "Wilkommen" ur Cabaret.

In i det sista sminkade sig medlemmar ur ensemblen.

– Det blir vår uppvärmning, att springa vimsigt runt så här minuterna innan ridån går upp. Det är typiskt för en premiär, säger Sara Fajersson.

Åsa Borglin 044-18 55 22asa.borglin@kristianstadsbladet.se
Åsa Borglin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons