Annons

Många oroliga småföretagare söker hjälp

Allt fler småföretagare ringer Företagsakuten för att få rådgivning om stödpaket, enligt Region Skåne.
Kristianstad • Publicerad 7 april 2020
Många småföretagare behöver hjälp och stöd nu. Arkivbild.
Många småföretagare behöver hjälp och stöd nu. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

De ekonomiska följderna av coronakrisen blir allt mer kännbara för småföretagare i Skåne. Samtalen till Region Skånes rådgivningstjänst Företagsakuten har stadigt ökat sedan starten i mitten av mars.

– I dagsläget tar vi emot 10-15 samtal om dagen från oroliga företag, de flesta små och med några få anställda. Merparten av alla som ringer har problem med att betala löner och fasta kostnader även i det korta perspektivet, säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör i Region Skåne.

Annons

Den kostnadsfria rådgivningstjänsten vänder sig till små och medelstora företag i kris som behöver hjälp att navigera bland stödpaket och akutlösningar.

Dessutom hör många av sig till Region Skåne och vill hjälpa till på olika sätt. För att de ska hitta rätt har regionen nu en speciell webbsida som heter skane.se/hjalptill.

Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar fortfarande i måttlig takt i Skåne som hade elva nya fall på tisdagen, totalt 366 fall enligt Folkhälsomyndigheten. Liksom tidigare provtas numera endast personer som behöver läggas in på sjukhus samt boende på äldreboenden.

51 patienter med covid-19 vårdas enligt Region Skåne på sjukhus, varav 14 i intensivvård. 16 personer med covid-19 har hittills avlidit på sjukhus.

Här saknas innehåll

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons