Annons

Maria Magdalena marknad har flyttat

Maria Magdalena marknad har alltid hållit till i Åhus-parken. Men när man idag slår upp portarna för 20:e året i rad, så är det på en ny plats.
Kristianstad • Publicerad 22 juli 2008
BILD: ANNICA JÖNSSON Micke Englesson drar el till knallarnas stånd på Furehovs idrottsplats i Åhus.
BILD: ANNICA JÖNSSON Micke Englesson drar el till knallarnas stånd på Furehovs idrottsplats i Åhus.Foto: 

Rent organisatoriskt blir det dock bättre, menar Claes Lewin som jobbar för att allting ska klaffa. Det är en betydligt större yta som knallarna har till sitt förfogande vid idrottsplatsen Furehov i Åhus. I alla fall om man jämför med föregående år, då man huserade i Åhusparken.  

Carlos Ojeda bor i Sollentuna och försöker få upp sitt stånd. Under juli åker han runt bland de skånska marknaderna och säljer bland annat smycken och stenar.  

Annons

Jag har en butik i Stockholm, men vi har massa varor i lager som vi måste bli av med, berättar han.

Claes Lewin, som tillsammans med sin fru och svåger är de som för dagen styr och ställer på idrottsplatsen, är nöjda med flytten. Även om man inte är lika centralt belägna i år, så fungerar Furehov bättre på många sätt. Fler försäljningsstånd får plats och det blir enklare att organisera. Samtidigt tvingas man att tacka nej till förfrågningar från folk som vill sälja sina varor. Marknadsplatserna som har markerats ut i sommargräset är fullbokade.  

- Det är 30 procent fler knallar i år jämfört med föregående. Många är dessutom stammisar, förklarar Claes Lewin.

Carlos Ojeda tycker att den gamla platsen var bättre. Framförallt eftersom den låg närmare centrum.  

- Nu kanske vi missar turister och strandbesökare, förklarar han.  

Claes Lewin menar dock att det positiva med flytten överväger det negativa.

- I Åhusparken var det familjärt. Men jag är övertygad om att knallarna kommer att trivas här med. Bara att få stå på så här fint gräs, säger han och pekar ut över den ännu rätt tomma fotbollsplanen.  

När man öppnar i dag vid lunchtid kommer den att vara välfylld av både människor och varor.

Per-Ola Mjömark
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons