Annons

Marianne: ”Gångbanor i Kristianstad används av cyklister”

Problemen för cyklister och gångtrafikanter att samsas i staden tas upp i dagens spalt. Dessutom lyfts förstagångsväljarnas eget ansvar att ta reda på hur röstningen går till.
Jourhavande reporter • Publicerad 11 september 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Insändaren om att Kristianstads cyklister har dålig koll på trafikreglerna har vållat många reaktioner. Marianne ringer in och är upprörd.

– Fängelsebanan och långt ut till Sommarlust har blivit en racerbana.

Annons

Själv har hon rullator och fruktar ibland för sitt liv när cyklister kommer farande i mycket hög hastighet.

– Det finns också gångbanor i Kristianstad som används av cyklister.

Även diskussionen om ordningen och hjälpen i vallokaler upprör. Efter att ha läst insändaren ”Var fanns fokus på förstagångsväljarna?”, där Amanda Nilsson skrev att hon blev ilsken av dålig service i vallokalen blir Kerstin förvånad.

”Jag blir häpen när jag läser hennes debattinlägg. För det första kan man ta reda på mycket hur det går till vid röstning före själva röstningen, som naturligtvis är till bra nytta för en förstagångsväljare” skriver Kerstin och fortsätter:

”För det andra så har man själv ett ansvar att fråga de som finns på plats vid valtillfället, inte bara tro att andra ska veta att man är förstagångsväljare och osäker hur man ska gå till väga. Ett eget ansvar hänger med hela livet!”

En man ringer in med synpunkter på vallokalen i Parkskolan på Prästallén.

– Det var det sämsta jag varit med om. De hade ingen hiss till handikappade, men en ramp på baksidan. Men det fanns ingen information om var den fanns någonstans. Äldre människor som kom dit fick fråga om hjälp och sedan ta sig runt hela bygget. Men nu har de ju fyra år på sig att rätta till det, säger han.

Christer har synpunkter på den nya e-tidningsappen.

– Den är väldigt instabil när man bläddrar. Den hoppar fram och tillbaka mellan artiklar.

Kristianstadsbladets webbchef Maria Sällberg hälsar att det kom en ny uppdatering för några dagar sedan och att tidningen jobbar med att förbättra appen.

Annons

Claes Andersson i Tollarp ringer in ett meddelande till C4 Teknik.

– Sätt gärna tillbaka bänkarna vid biblioteket så att man kan vila där när man är på väg till vårdcentralen eller Särlagården. För det är väl inte meningen att alla ska vila på ABK:s soffbord, de behöver vi som bor där.

Claes tycker också att det borde gå att använda ett mindre fordon när man tömmer hundlatriner.

– Måste man köra med en buss med släp som kör rätt igenom hela parken? Jag tycker att de kunde använda ett mindre fordon, inte minst av miljöskäl.

Vad tycker du om cykelläget i staden? Kommentera på vår Facebook-sida:

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons