Annons

Marklägenhet brann i Öllsjö

Nyårsdagen: Polisen och räddningstjänsten rapporterar om ett förhållandevis lugnt nyårsfirande i nordöstra Skåne.
Kristianstad • Publicerad 1 januari 2004
Det fanns risk för att branden skulle sprida sig, men man lyckades begränsa den till den drabbade lägenheten.
Det fanns risk för att branden skulle sprida sig, men man lyckades begränsa den till den drabbade lägenheten.Foto: 
En lägenhet i en radhuslänga i Öllsjö blev helt utbränd tidigt på nyårsdagens morgon.BILDER: RONNIE SMITH
En lägenhet i en radhuslänga i Öllsjö blev helt utbränd tidigt på nyårsdagens morgon.BILDER: RONNIE SMITHFoto: 
I släckningsarbetet deltog brandmän från räddningsstyrkorna i Kristianstad, Tollarp, Degeberga och Vinslöv.
I släckningsarbetet deltog brandmän från räddningsstyrkorna i Kristianstad, Tollarp, Degeberga och Vinslöv.Foto: 

– Vi har gripit tre rattfyllerister, tagit hand om två berusade personer, men hittills inte fått in en enda anmälan om misshandel. Det får man väl säga att varit är relativt lugnt för ett nyår, menar Bengt Svensson, inre befäl i polishuset i Kristianstad.

Den allvarligaste händelsen inträffade vid halv sextiden på det nya årets morgon på Lägervägen i Öllsjö i Kristianstad.

Annons

Där hade det börjat brinna i en radhuslänga. Släckningsarbetet blev besvärligt på grund av den starka kylan på ner mot tio minusgrader. – Dessutom fanns det risk för att branden skulle sprida sig, men vi lyckades begränsa den till den drabbade lägenheten, som dock blev helt utbränd, berättar räddningsledaren, vakthavande brandingenjör Johan Sjöberg.

Lägenheterna intill blev dock svårt rökskadade. Redan under nyårsdagens förmiddag inleddes restvärdesarbetet, för att försöka begränsa skadorna.

Ett 20-tal brandmän från räddningsstyrkorna i Kristianstad, Tollarp, Degeberga och Vinslöv deltog i släckningsarbetet. Polisen har spärrat av brandplatsen och kommer under fredagen att börja utreda brandorsaken. Branden var inte släckt förrän vid åttatiden på nyårsdagens morgon. Ingen människa kom till skada. Tidigare under nyårsnatten, vid kvart i ettiden kom larm om brand i en villa på Smedjegatan i Kristianstad. Det var en förlupen fyrverkeripjäs som orsakade brand i en tvåfamiljsvilla. Raketen gick genom ett fönster. Två rum blev utbrända och hela fastigheten rökskadades.

Raketolyckor inträffade på många platser i Skåne under nyårsnatten. Värst drabbades en 27-årig man från Sölveborg när en hemmagjord smällare exploderade i hans hand (se artikel nedan) och en 18-årig yngling i Ystad som skadades allvarligt när en rörbomb detonerade i hans ansikte. De vårdas på handkirurgen vid universitetssjukhuset MAS i Malmö respektive neurokirurgen vid universitetssjukhuset i Lund.

Tre personer, två män, 28 och 31 år samt en 18-årig kvinna skadades när deras personbil körde av vägen och kolliderade med två mindre träd på riksväg 23, cirka två kilometer söder om Sösdala vid 12.30-tiden på nyårsafton. Bilen voltade. En av personerna i bilen fick huvudskador och en benbrott, medan en klagade över smärtor i bröstet. Två av dem fördes till akuten i Lund och en till CSK.

Polisen fick vid fyratiden på nyårsaftons förmiddag in en anmälan om ett krossat skyltfönster till en butik på Långebrogatan i Kristianstad. Troligen var avsikten att stjäla, men av någon anledning blev det inte så.

På nyårsaftons morgon greps dessutom två män, 41 och 44 år, samt en 37-årig kvinna på Torggatan i Perstorp. De misstänks för delaktighet i inbrott i en butik. Alla tre blev anhållna på nyårsafton.

Polisen grep vid tretiden på nyårsnatten också en man på Stockholmsvägen i Perstorp. Mannen misstänktes för grovt rattfylleri. Dessutom gjorde han våldsamt motstånd mot poliserna som grep honom. Han sparkade även sönder bakdörren och en ruta i polisbilen. Mannen fördes till polishuset i Kristianstad för han fick lugna ner sig och nyktra till innan han kunde förhöras.

Lennart Svenezon och Jörgen Svensson

044-18 55 00

nyheter@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons