Annons

Misstänkt tjuv erkände och friades

Kristianstad • Publicerad 28 januari 2004

KRISTIANSTAD. En 36-årig man greps med en nystulen jacka på sig utanför Intersport. Mannen erkände inför rätta att han stulit jackan, även om han säger att han inte minns att han skulle gjort det.

Det ledde till att tingsrätten frikände honom i brist på tillräckliga bevis.

Annons

Det var en eftermiddag för snart ett år sedan som larmbågarna började tjuta när mannen gick ut från Intersport. Det visade sig att han hade en nystulen jacka för 3000 kronor på sig. En väktare kallades till platsen.

Mannen greps och förhördes senare under dagen av polisen.

Väktaren vittnade vid rättegången och berättade att han av butikspersonalen fått reda på att mannen tagit jackan. Polisen som förhörde mannen redogjorde också för hur förhöret gått till.

Tingsrätten anser dock inte att de andrahandsuppgifter som väktaren förmedlat räcker till en fällande dom och menar dessutom att polisförhöret med mannen borde skett med tolk för att uppfylla tillräckliga krav på rättssäkerhet.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons