Annons

Mordmisstänkt kvinna häktad

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

YSTAD. Den 20-åriga kvinna från sydöstra Skåne som misstänks ha dödat sitt nyfödda barn begärdes igår häktad.

Kammaråklagare Ulf Forsberg lämnade in en häktningsbegäran då uppgifterna som kvinnan och hennes släktingar lämnat inte stämmer överens.

Annons

Brottsmisstanken mot modern har stärkts efter de inledande förhören – från skäligen misstänkt för mord alternativt barnadråp, till på sannolika skäl misstänkt.

Brottsrubriceringen för kvinnans två släktingar som greps i tisdags ändrades igår från dråp alternativt medhjälp till dråp till mord alternativt medhjälp till mord. Fram till imorgon kan åklagaren begära de anhållna släktingarna häktade.

Igår fick Ystadspolisen ett preliminärt besked från rättsmedicinska avdelningen vid Universitetssjukhuset i Lund. Den döda flickan var fullgången och framfödd levande. Polisen avvaktar besked kring dödsorsaken.

Häktningsförhandlingarna hålls idag.

Per Sjöberg

och Anna Maria Erling

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons