1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mörk Renault Megane kombi högintressant efter den brutala påkörningen

En mörk Renault Megane av kombimodell är högintressant i polisens jakt på gärningsmän efter den brutala påkörningen vid Pastavagnen på Östra Boulevarden. Polisen efterlyser fler vittnesuppgifter om händelsen. På torsdagskvällen tas fallet upp i TV3:s ”Efterlyst”.
Påkörningen inträffade vid Pastavagnen på Östra Boulevarden.
Foto: Jens Christian

Polisen jobbar intensivt med händelsen för snart en månad sedan. Påkörningen skedde strax efter midnatt – larmsamtalet kom 00.31 – natten till torsdagen den 30 augusti.

Två personer, en man och en kvinna, skadades när en bil körde på dem vid Pastavagnen på Östra Boulevarden. Mannen fick mycket allvarliga skador med ett flertal frakturer över hela kroppen.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Nu går polisen ut med uppgifter om den bil, som ska ha kört på personerna. Det rör sig om en mörk Renault Megane av kombimodell och tio–femton år gammal, som är högintressant.

– Enligt vittnen körs bilen extremt vårdslöst på Östra Boulevarden och medvetet på mannen och kvinnan. Sedan drar den vidare ut på Nya Boulevarden mot tingsrätten och försvinner på Kanalgatan, säger polisens spaningsledare Patrik Ozimek.

Polisen efterlyser fler vittnesuppgifter om bilen och var den kan finnas nu.

– Vi tror att det går att få fram mer vittnesuppgifter, säger Patrik Ozimek.

Polisens teori är att upprinnelsen till mordförsöket var ett bråk, som började vid Östra Storgatan/Tyggårdsgatan/J H Dahlsgatan. Där kom det sällskap på ett tiotal personer, som de personer som senare skadas tillhörde, i bråk med en annan grupp personer. Polisen efterlyser även vittnesiakttagelser i samband med bråket.

– Vi vill bland annat gärna komma i kontakt med en mansperson som försökte avbryta bråket, säger Patrik Ozimek.

Fotnot. Den brutala påkörningen – strax efter midnatt en utekväll i centrala Kristianstad – kommer att tas upp i TV 3:s ”Efterlyst” på torsdagskvällen.