Annons

Mötet blir av - kyrkans unga drar en lättnadens suck

Dörren till Yllan kommer att vara öppen på söndag. Svenska kyrkans unga drar en suck av lättnad. Riksmötet kan genomföras som planerat.
Kristianstad • Publicerad 31 juli 2008
I går eftermiddag hämtade Svenska kyrkans unga festivalarmbanden på Yllan. Per Persson mötte med ett lugnande besked. Dörren står öppen på söndag. BILDER: PETER ÅKLUNDH
I går eftermiddag hämtade Svenska kyrkans unga festivalarmbanden på Yllan. Per Persson mötte med ett lugnande besked. Dörren står öppen på söndag. BILDER: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Yllans mäss- och konferenscenter är en central plats för Svenska kyrkans ungas riksmöte som börjar på söndag.

500 personer kommer att äta alla sina måltider på Yllan. Dessutom blir det föreläsningar, kvällskafé och gudstjänster.

Annons

Inte konstigt att projektledare Helena Olofsson blev stressad när hon för en vecka sedan fick veta att länsrätten stoppat Yllans evenemang från och med den 2 juli.

- Det var inte roligt. Vi har ju utgått från de här lokalerna när vi planerat, säger Helena Olofsson.

När projektgruppen i går eftermiddag kom för att hämta festivalarmbanden fick de ett lugnande besked av Per Persson, vd för Arenabolaget som driver Yllans mäss- och konferenscenter.

- Vi betalar vitet om 30 000 kronor. Sedan kör vi som planerat. På söndag står folket här och då kan vi inte bara skicka hem dem, säger han.

- Det hade gått att hitta alternativa lösningar, men det är jättebra att vi kan vara här nu, säger Helena Olofsson.

- Rent praktiskt påverkar det inte riksmötet på något sätt.

Riskmötet har redan bytt lokaler en gång.

- För ett år sedan skulle vi vara på Södra kasern. När Staffan Johansson flyttade ut vid årsskiftet följde vi med till Yllan.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons