Annons

"Nej till friskola i Trolle Ljungby"

Barn- och utbildningsförvaltningen anser att Kristianstads kommun ska säga nej till bidrag för en friskola i Trolle Ljungby.
Kristianstad • Publicerad 21 augusti 2009

– Vår bedömning är att en friskola där inte kommer att hålla ekonomiskt. Dessutom får det negativa konsekvenser för närliggande skolor och deras elevtalsutveckling. Fjälkinge skola har redan i dag ett starkt sjunkande elevtal, säger utbildningschefen Kenth Olsson.

Barn- och utbildningsförvaltningens uppfattning framkommer i ett förslag till yttrande till skolinspektionen. Inspektionen ska ta ställning till ansökan från Nymö Förskola ekonomisk förening att få bidrag till en fristående förskoleklass och en fristående grundskola från hösten 2010 och har därför gett kommunen möjlighet att ge sin syn på saken.

Annons

Förutom de ekonomiska farhågorna ställer sig barn- och utbildningsförvaltningen frågande till delar av den ansökan som Nymö Förskola ekonomisk förening har skickat in till skolinspektionen.

– De skriver att de ska samarbeta med kommunen om lokaler och med Fjälkinge skola om annat. Men inga sådana kontakter har tagits, säger Kenth Olsson.

Barn- och utbildningsnämnden ska behandla förslaget till remissyttrande vid sitt möte 9 september.

Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons