Annons

Nu byggs det om för festen

Tivoliparken är inhägnad, Lilla Torg har fått en utescen och på Stora Torg håller mattältet på att växa fram. Nu byggs det för Kristianstadsdagarna.
Kristianstad • Publicerad 3 juli 2008
Mattält på Stora Torg. Magnus Berg (i mitten), bygg-ansvarig för två av restaurangerna, har 48 timmar på sig. Bilder: Annica Jönsson
Mattält på Stora Torg. Magnus Berg (i mitten), bygg-ansvarig för två av restaurangerna, har 48 timmar på sig. Bilder: Annica JönssonFoto: 
Scot Pettersson är en av flera byggjobbare i mattältet.
Scot Pettersson är en av flera byggjobbare i mattältet.Foto: 

Kristianstad är för tillfället en stad i förändring. Det händer saker lite överallt för att nio dagars folkfest ska kunna äga rum med alla konserter och uppvisningar 4-12 juli.

På 48 timmar ska bland annat ett mattält resas på Stora Torg och förvandlas till fem fungerande restauranger. I går kväll var det full fart på Magnus Berg, byggansvarig för två av dem.

Annons

- Jag har varit här sedan klockan tolv i dag och kör inte hem förrän det är färdigt, senast på fredag klockan tolv, säger han med ett leende. Mattältet är tio meter brett och 40 meter långt. För andra året ligger det med baksidan utmed Nya Boulevarden och framsidan mot torget och den stora utescenen.

Varje restaurang ska ha en bardel och ett fungerande kök.

- Där får vi lösa vatten och avlopp efter bästa förmåga, säger Magnus Berg. Under alla 18 år med Kristianstadsdagarna har kommunen inte velat lösa den frågan permanent.

Det ska även sättas upp belysning över sittplatserna.

På fredag klockan 18.30 går startskottet för årets Kristianstadsdagarna. Då är det invigning på Stora Torg med Carl-Jan Gran-qvist, vinkännare och professor i matkonst.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons