Annons

Ny sajt ska rädda restauranger i coronakrisen

Via den nystartade hemsidan Favoriten.nu kan man köpa presentkort för att stötta sina favoritrestauranger i coronakrisen. Hittills finns två Kristianstadsrestauranger med på sajten.
Kristianstad • Publicerad 2 april 2020
”Att det står "Stötta" på Borgmästargården beror på att personen som la till dem inte hade en länk till deras sida för köp av presentkort, så vi har ingenstans att skicka besökaren på så viss, till skillnad från hur vi kan göra med La Cucina där vi fått en länk som vi kan skicka besökaren till för köp av presentkort”, förklarar initiativtagaren Oscar Rundqvist.
”Att det står "Stötta" på Borgmästargården beror på att personen som la till dem inte hade en länk till deras sida för köp av presentkort, så vi har ingenstans att skicka besökaren på så viss, till skillnad från hur vi kan göra med La Cucina där vi fått en länk som vi kan skicka besökaren till för köp av presentkort”, förklarar initiativtagaren Oscar Rundqvist.Foto: Skärmdump

Sajten lanserades i onsdags och initiativtagarna uppger att de totalt hjälper restauranger i Sverige med försäljning av presentkort på cirka 50 000 kronor om dagen.

Favoriten.nu bedriver en ideell verksamhet som syftar till att stötta den hårt utsatta restaurangbranschen.

Användarna kan själva lägga till sina favoriter på sajten. Hittills är nordöstra Skåne lite av en svart fläck på sajten, men Kristianstadsrestaurangerna La Cucina och Borgmästargården finns med.

Bakom initiativet står Oscar Rundqvist, Jens Rathsman och Tom Berg.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons