Annons

Nygamla jobb flyttar till Scan

På fredag är sista slaktdagen på Scans slakteri i Kävlinge. Därefter kommer ett tjugotal tjänster att flyttas över till Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 24 juli 2008

Redan hösten 2006 kom beslutet om att Scans slakteri i Kävlinge skulle läggas ned. På fredag så är det sista arbetsdagen för de flesta anställda på industrin.

Ett tjugotal tjänster kommer därefter i stället att förläggas till Kristianstad. Dock ser det inte ut att bli några nyanställningar i dagsläget.

Annons

– Det är administrativ personal som jobbar med bland annat kvalitet, it och ekonomi som byter till Kristianstad, förklarar Fredrik Jönsson, produktionsansvarig på Scan. Enligt honom så ligger det i företagets linje att slå ihop verksamheter. Färre större enheter blir effektivare. För Kristianstads del så kommer de nya jobben inte innebära någon skillnad i produktionen. Var de administrativa tjänsterna är lokaliserade är inte lika viktigt i dag.

– Fysiskt sett så har de ingen betydelse var de sitter, menar Fredrik Jönsson.

Även 25 slaktare i Kävlinge berörs av nedläggningsbeslutet. De som vill har förtur till andra jobb inom koncernen, men ingen kommer att omlokaliseras till Kristianstad. Detta eftersom man slaktar nöt i Kävlinge, men gris i Kristianstad. – Det är klart att en del kommer att ge sig ut på arbetsmarknaden igen, säger Fredrik Jönsson.

Förutom de nya jobben så är även andra saker på gång hos Scan i Kristianstad. Just nu jobbar man med att bygga ut sin kylkapacitet, för att få lägre temperatur på kött som ska till butikerna.

– Vår ambition är att sänka temperaturen på köttet som skeppas ut till två plusgrader. Det ger en längre hållbarhetstid, förklarar Fredrik Jönsson.

Per-Ola Mjömark044-18 55 00nyheter@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons