Annons

Nygammal marknad i Åhus

Knallarna är på plats och besökarna svettas i bilköerna. Maria Magdalena marknad slog upp sina portar vid lunch under tisdagen.
Kristianstad • Publicerad 22 juli 2008
FOTO: ANNICA JÖNSSON Bip från Fjärlöv har fyndat strumpor med sina döttrar
FOTO: ANNICA JÖNSSON Bip från Fjärlöv har fyndat strumpor med sina döttrarFoto: 
FOTO: ANNICA JÖNSSON Kellys Kellerman kan sitt läder.
FOTO: ANNICA JÖNSSON Kellys Kellerman kan sitt läder.Foto: 

För första året i rad hålls den numera smått anrika Maria Magdalena marknad på Furehovs idrottsplats i Åhus. En och annan knalle tycker att det kunde vara mer folk, men bilköerna vittnar ändå om att det är en hel del som har bestämt sig för att besöka marknadsplatsen.

Eva Aneklev från Mantorp är på plats med sin dotters vän Elin Davidsson. Eva har varit på i stort sett varje Maria Magdalena marknad sedan starten.

Annons

- Jag har spanat in en handväska som jag ska köpa när jag går ut härifrån, berättar hon.

Lite längre bort i en av gångarna står Jann Johansson och får en livrem tillskuren för perfekt passform.

- De tar ju slut ibland, då passar jag på att köpa nya här på marknaden. Livremmar kan ju vara rätt dyra också om man köper de någon annanstans, förklarar han.

En annan som sysslar med livremmar är Kellys Kellerman från Vinslöv. Han står och säljer egentillverkade läderprodukter, något som han har sysslat med i 35 år.

- Jag har varit ute på olika marknader sen den 16 mars i år. Jag lever på det här, berättar han. Mitt emot hans stånd står Bip Pettersson från Fjärlöv med sina två döttrar. I stället för läderprodukter så har de dagen till ära bestämt sig för att fynda strumpor.

- Jag har läst i tidningen att man skall pruta, så jag gjorde det, berättar hon stolt. Fyra par strumpor fick jag ner till 50 kronor, fortsätter hon nöjt. Men de är inte klara än. Nästa punkt på inköpslistan är karameller till morfar.

- Brända mandlar får det bli, förklarar döttrarna.

En bit från läderförsäljarna så står Karina Lindén från Tomelilla och säljer bland annat broderier. Tvärtemot vad man kan tro så är många kunder män, berättar hon.

- Jag har en vän som är en riktig machokille. Han är stor, har basröst och kör MC. Men på lunchen så brukar han brodera, säger hon.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons