Annons

Nytt badhus vid gamla idrottsplatsen

–Lägg det nya badhuset centralt vid gamla idrottsplatsen i Åhus. Det förslaget kommer nu från föreningshåll på orten med representanterna Nils-Olof Ivarsson, friidrottsföreningen, Bo Johansson, simklubben, Lennart Johansson, pingisklubben, samt arkitekt Sten Liljedahl i spetsen.
Kristianstad • Publicerad 19 april 2001
Foto: 
I förslaget till nytt badhus i hörnet av gamla idrottsplatsen i Åhus har träddungen bevarats och de nuvarande parkeringsplatserna kan utnyttjas.Montage: UULAS ARKITEKTBYRÅ
I förslaget till nytt badhus i hörnet av gamla idrottsplatsen i Åhus har träddungen bevarats och de nuvarande parkeringsplatserna kan utnyttjas.Montage: UULAS ARKITEKTBYRÅFoto: 

Drömmen om ett nytt badhus i Åhus har närts sedan 1950-talet. Förra året gjordes en behovsanalys av tjänstemännen Mats Gustafsson och Per-Olof Cartbo på kultur- och fritidsförvaltningen och som presenterades i början av detta året.

I nästa vecka, den 25 april, ligger ärendet på kultur- och fritidsnämndens bord.

Annons

Och lagom till det sammanträdet kommer förslaget om lämplig placering av badhuset från ett antal idrottsföreningar i Åhus:

–Direkt i anslutning till gamla idrottsplatsen, som därmed blir en total idrottsanläggning, centralt belägen och med nästan hela Åhus som upptagningsområde, säger Nils-Olof Ivarsson i friidrottsföreningen.

Idén kläckte han i samband med räddningsaktionen för idrottsplatsen härom året, när kommunen ville göra villatomter av området. I den vevan blev friidrottsföreningen verklighet och intresset bland Åhusungdomarna visade sig vara stort.

–Vi skulle själva ha glädje av en simhall, säger Nils-Olof Ivarsson. Men tänker man ett steg ytterligare och förstärker idrottsplatsen med en allvädersbana och kastringar samt övernattningsmöjligheter och kansli så skulle Åhus få en komplett idrottsanläggning.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons