Annons

Nytt försök med lågprishotell

Ett nytt stort lågprishotell vid den södra motorvägsinfarten till Kristianstad. Det kan bli verklighet om Magnus Carlssons begäran om markanvisning antas av kommunen.
Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2009

– Det finns ett klart behov av ett nytt hotell, det är många som efterfrågar möjligheten att övernatta här ute. Det finns ju inget billigare hotell i Kristianstad, säger Magnus Carlsson.

Hans begäran gäller fastigheten 3:87, i omedelbar anslutning till Carlssons Taverna och Statoil. Enligt arkitektskissen ska hotellbyggnaden sväva uppe i luften vilandes på pålar. Den konstruktionen möjliggör bilparkering under huset. Totalt ska hotellet rymma 220 bäddar. Magnus Carlsson har länge arbetat för att förverkliga sina hotellplaner på platsen. Kommunen har dock sagt nej varenda gång.

– Kärnfrågan tidigare har alltid varit närheten till reningsverket. Men tekniken har gått framåt jättemycket och de gamla reglerna är i dag helt förlegade. Jag är positiv och tror det kommer att bli av den här gången. Med tanke på den nya arenan behövs det dessutom fler hotellrum i Kristianstad.

Johan Eriksson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons