Annons

Traktor med gödseltunna orsakade utdragen bärgningsinsats

Huaröd • Publicerad 13 april 2020

En traktor som kört en gödseltunna har vält från vägen och hamnat ute i terrängen på Huarödsvägen mellan Östra Sönnarslöv och Huaröd. Larmet kom 09.41 och polis och räddningstjänst är nu på platsen. Enligt räddningstjänsten läcker tunnan gödsel.

De två personer som färdades i traktorn befinner sig på sjukhus men utan allvarliga skador.

Annons

– Föraren är på sjukhuset men har tagit sig dit själv och inte med ambulans, säger Patrik Freij, inre befäl, räddningstjänsten.

Då traktorn med last vält bort från vägen kan bilar passera. Men framkomligheten är begränsad av polisens och räddningstjänstens fordon. Eftersom det rör sig om ett tungt fordon krävs en tyngre bärgningsbil, vilket gör att insatsen kan dröja.

Vid 13:20 rapporterade polisen att en tungbärgare är på plats och att vägen stängts av.

– Det här kommer att ta ett tag. Vägen stängdes av 12.30 och vi vet inte exakt prognos för när den kan öppna igen, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Först vid tretiden var insatsen avklarad.

– Traktorn är bärgad från platsen, säger Evelina Olsson, pressinformatör på polisen.

Adrian EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons