Annons

Omröstning om chefer på Norra Skåne

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

I går kväll genomförde journalisternas fackklubb på tidningen Norra Skåne en förtroendeomröstning. Omröstningen gällde det sätt som tillsättningen av tjänsterna som redaktionschef respektive nyhetschef gått till.

Enligt journalisternas facktidning Journalisten råder det stort missnöje på tidningen sedan ledningen lagt förslag på en ny organisation. Journalistklubben på Norra Skåne har länge velat få igenom om ny organisation på tidningens redaktion. Man har själv kommit med förslag, som bland annat gått ut på att det tillsätts en redaktionschef och att tjänsten som nyhetschef blir på heltid. I dag delas tjänsten av två personer: Carl Johan Bauler och Rune Gomér.

Annons

Efter några månader kom ledningen, enligt Journalisten, med ett eget förslag på ny organisation. Det går ut på att en av de tidigare nyhetscheferna, Carl Johan Bauler, blir redaktionschef och Rune Gomér fortsätter som nyhetschef på heltid.

Det som upprör klubben är att nyhetscheferna varit med om att utse sig själva. De satt nämligen i den grupp som arbetade fram ett förslag på ny organisation. Ytterligare tre mellanchefer deltog, enligt tidningen, i gruppen men fick lämna den då de hade en annan uppfattning om den nya organisationen.

Norra Skånes journalistklubb har krävt att en redaktionschef rekryteras externt och att tjänsten som nyhetschef utlyses internt på tidningen. Ledningen har inte backat i frågan och därför genomförde klubben i går kväll en förtroendeomröstning. Fackklubbens ordförande Anders Lord ville igår kväll inte tala om resultatet av omröstningen.

– Vi ska meddela ledningen i morgon (läs idag) och vill inte att de ska få beskedet i Kristianstadsbladet, säger Anders Lord.

Eva Emmelin

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons