Annons

Omsorgen lägger ner fler platser

En oenig omsorgsnämnd beslöt i torsdags att stänga tolv korttidsplatser.
Kristianstad • Publicerad 28 augusti 2009

För bara några månader sedan stängdes sex, så på ett år kommer totalt 18 platser att försvinna. 8,3 årsarbetare berörs, men ingen kommer att varslas.

I stället för att lägga ner en avdelning, tar man några platser från varje enskilt korttidsboende. Om en månad stängs nio platser och ytterligare sex i mars. Samtidigt öppnas tre nya platser för korttidsvård av dementa. – På det sättet har vi fortfarande en grundstock av personal, som kan mannas upp om det blir ett större elavbrott eller sjukdomsutbrott, säger nämndsordföranden Bo Silverbern (M).

Annons

Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet tillsammans med miljöpartiet. Man är positiv till hemrehabiliteringen som är tänkt ska ta över vården istället, men menar att CSK skriver ut folk mycket tidigare än förut, vilket gör att många behöver vårdas på korttiden innan de kommer hem. – I september kommer eventuellt några lägenheter inom särskilt boende att vakantsättas och det kan få negativa effekter, säger Marianne Svensson (S) som i stället vill avvakta det utfallet innan platserna stängs.

– I sommar hade vi faktiskt kö till korttiden, påminner hon.

Samtidigt byter kortidsboendena namn, till Stafvre 1, 2, 3 och 4.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons