Annons

Ortopeden: "Vi gör ingen skillnad"

Kristianstad • Publicerad 15 januari 2004

Magnus Lindgren heter den ortopedläkare på CSK som Musa Rexha hoppades på att få träffa när han betalat sina 300 kronor.

– Nej, jag träffade aldrig patienten. Utifrån vad jag fick veta av sjuksköterskorna, som gör en första bedömning när patienten kommer till akuten, så behövde han inte akutvård. Det handlar om att hitta rätt vårdnivå, säger Magnus Lindgren.

Annons

Han hänvisar till sekretessen i sjukvården och går inte in på detaljer i det här speciella fallet, men säger att akutmottagningens sköterskor prioriterar bland patienterna som kommer dit, och försöker hänvisa till rätt vårdnivå.

– Utifrån vad jag fick reda på av sköterskan var jourläkarcentralen rätt vårdnivå i det här fallet, fortsätter ortopedläkaren.

Han förklarar också att akutmottagningen aldrig kan avvisa någon som inte själv går med på att söka vård på annan nivå, men att akuten måste ta de svårast sjuka patienterna först.

– Om patienten ändå vill stanna kvar på akuten får patienten acceptera att vänta i många timmar, kanske. Det kan ta 30 minuter, men det kan också dröja tio timmar, beroende på vilka andra patienter vi har. Det gäller självfallet vare sig man är svensk eller utlänning, vi gör ingen skillnad.

Musa Rexha fick sina 300 kronor tillbaka när han aldrig fick träffa någon läkare på akuten.

Gunilla Ingels

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons