Annons

Papper till både slott och koja

Kristianstad • Publicerad 24 december 2002
I år ska det vara ett indiskinspirerat papper i starka färger med ädelstenar och tofsar på julgranskulorna.Bilder: WILLY ALM
I år ska det vara ett indiskinspirerat papper i starka färger med ädelstenar och tofsar på julgranskulorna.Bilder: WILLY ALMFoto: 

Veckan innan jul hänger vårens rutiga och blommiga presentpapper i gult, orange och grönt i prydliga rader på väggen och i huvudet har Ingrid Wernersson redan nästa års julklappsmönster. – Tidigare låg vi ett halvår före i tiden, men nu har det blivit ett helt år, säger Ingrid Wernersson. Redan i maj börjar hon sälja in nästa jul. Företaget Sterling finemballage AB säljer omslagspapper till sju olika branscher: ur, optik och guld, parfymeri, present, bok och papper, museer och hotell, slottsbodar och det kungliga hovet. Varje säsong tar hennes företag fram 70-100 mönster. Årets julpapper präglas av flera trender. – Det traditionella finns med tomtar och snögubbar. Samtidigt vill de yngre ha mer trendiga papper. I år med indiskinspirerade mönster, säger Ingrid Wernersson. Hon tar fram ett papper i starka färger där julgranskulorna fått tofsar. – Vi kan kalla det traditionellt i modern tappning, säger hon. Ungdomar och 40-talister är köpstarka grupper och mönster från 40 och 60-talet säljer bra. Ingrid Wernersson säljer inte bara omslagspapper utan emballage i den vidaste meningen med band, silkespapper och bärkassar i matchande färgskala. – Även en liten butik ska kunna se ut som om den har ett eget koncept, förklarar Ingrid Wernersson. Efter hand har hon utvecklat en känsla för vad som kommer att sälja. Hon sneglar mot modet inom textil-, sko- och väskbranschen ett par år i förväg. Så kan vi avslöja att i år ligger det glänsande, blå paket med silverkronor under slottets gran. Det är Ingrid Wernersson som har levererat papperet. Åsa Pearce 044-18 55 36 asa.pearce@kristianstadsbladet.se Så härfår du paket med japansk snits:

Har du julklappar kvar att slå in? Svårt att få så där snygga paket som proffsen gör? Ingrid Wernersson i Sösdala vet hurett paket ska slås in. I 30
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons