Annons

Pernod-vd kommer

Den verkställande direktören för franska Pernod Ricard, Vin & Sprits nya ägare, kommer till näringslivsdagarna i Kristianstad i oktober.
Kristianstad • Publicerad 23 juli 2008

Pierre Pringuet har tackat ja till en inbjudan från kommunalrådet Bengt Gustafson (m), som är glad över det positiva beskedet.

- Det är mycket bra, säger Gustafson.

Annons

Samtidigt som det stod klart att svenska staten accepterat Pernod Ricard som köpare av Vin & Sprits väcktes förhoppningar om sponsring av olika arrangemang och verksamheter. Bland annat lanserade folkpartiets gruppledare Pierre Månsson idén om ett "Absolut Museum" i Åhus för företagets ledning.

I samband med inbjudan för en månad sedan förklarade Bengt Gustafson också att han såg mötet under näringslivsdagarna som ett bra tillfälle att fortsätta diskussionen om Absoluts framtid och om utvecklingen i Åhus och Skåne

Men nu backar Bengt Gustafson, och säger nu att sponsring och liknande inte är det första som ska diskuteras med Pernod Ricard.

- Det handlar mer om att etablera kontakt och se till att företaget med Pierre Pringuet i ledningen ska känna sig välkommet till kommunen.

Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons