Annons

Plan för Absoluts utbyggnad i Åhus klar

Kristianstad • Publicerad 29 januari 2004

The Absolut Company har visat intresse för att bygga till i Åhus. Som Kristianstadsbladet tidigare berättat handlar planerna om en 40000 kvadratmeter stor tomt på västra industriområdet med infart från Flötövägen förbi återvinningsstationen. Där ska en traditionell fabrikslokal bereda möjlighet för nya tappningslinjer.

Men när Stadsarkitektkontoret började fråga närliggande boende och verksamheter om deras åsikter om att utöka det befintliga industriområdet cirka 100 meter västerut stötte de på patrull.

Annons

Många ville bevara skogsområdet i den västra delen, med kolladorna. Rädsla för ökad trafik förbi Fyrens förskola framkom också.

Byggnadsnämnden har därför beslutat sig för att klyva planförslaget i två ärenden. Det ena med industriområdet och större delen av skogsområdet och det andra med området med kolladorna. Man reviderar också planförslaget så att genomfart via Stuvaregatan och Fyrvaktaregatan inte längre blir möjlig. Endast trafik till Absolut och Ateljé Lyktan kommer att få köra in på Stuvaregatan.

En anledning att dela upp planen är enligt byggnadsnämndens ordförande Bengt Albinsson (s) att det är bråttom med beslut för Absoluts del. Planen för industriområdet godkändes av byggnadsnämnden och kommer nu att ställas ut så att allmänheten kan komma med synpunkter.

Eva Emmelin

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons