Annons

Polisen tar fram en reservplan

Polismyndigheten i Skåne håller på att ta fram en reservplan för att säkra verksamheten om många anställda insjuknar i svininfluensan.
Kristianstad • Publicerad 18 augusti 2009

– Vi tar frågan på största allvar, säger Åsa Palmqvist, som utsetts till kommenderingschef.

Svininfluensan betraktas som en särskild händelse inom Polismyndigheten i Skåne. Viktigast är, menar Åsa Palmqvist, att planera. Det sker utifrån två scenarios: att hälften av personalen är sjuka under två veckor eller att 15 procent är sjuka under sex veckor samtidigt som nödvändiga funktioner ur samhällets synvinkel måste säkras. Vilka polisiära arbetsuppgifter ska prioriteras och hur ska myndigheten agera om pandemin bryter ut? är frågor som ska besvaras i planen. Men ännu vet ingen hur influensan slår.

Annons

– Läget är osäkert, vi får se hur det blir efter skolstarten. Vi känner oss tillfreds med att ha börjat det här arbetet, säger Åsa Palmqvist.

I reservplanen ska också ingå åtgärder för att minska riskerna att personal smittas i arbetet.

Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons