Annons

Politikernas påskuppmaning: Stötta det lokala näringslivet

Stötta näringslivet. Stort tack till alla anställda. Kristianstads ledande politiker är i sina påskhälsningar tacksamma för alla kommunarbetares enorma insatser under coronatider.
Kristianstad • Publicerad 10 april 2020
Peter Johansson och Pierre Månsson tackar personalen och värnar näringslivet i sina påskhälsningar.
Peter Johansson och Pierre Månsson tackar personalen och värnar näringslivet i sina påskhälsningar.Foto: Collage: Kristianstadsbladet

Påskhälsningar lanseras numer ofta digitalt, och såväl Pierre Månsson (L) som Peter Johansson (M) från den högsta politiska ledningen i kommunen har anammat trenden.

– Det finns de som anser att jag borde åka till Blåkulla, men jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och undviker onödiga resor. Ni får stå ut med att jag är i Kristianstad även den här helgen, hälsar Pierre Månsson via sitt instagramkonto där han lånat idén från Bob Dylan med att visa upp skyltar till talet.

Annons

– Innan vi gick in i 2020 förknippade jag ordet corona med den latinska översättningen för krona eller krans och en god ölsort. Idag förknippar jag ordet med något som vänt vår vardag upp och ner, i vår kommun såväl som i hela vår omvärld. Viruset påverkar oss alla och tillsammans befinner vi oss i en exceptionell situation, skriver Peter Johansson på kommunens hemsida.

Här saknas innehåll

Pierre Månsson fortsätter med att berätta att han ä otroligt stolt över den kommunala organisationen som är satt under hård press, att verksamheten fungerar fantastiskt bra och att alla gör ett bra jobb.

Peter Johansson skriver: ”Omsorgsförvaltningen är mest påverkad av situationen med coronaviruset. Det är ett svårt läge men jag har fullt förtroende för att alla gör ett utmärkt arbete i en tuff situation. Det viktigaste är att vi skyddar våra äldre, som är de mest sårbara. Även skolan med alla dess utmaningar i detta har anpassat sig med barnens och elevernas bästa för ögonen. Jag lyfter på hatten och känner mig oerhört stolt över alla fantastiska medarbetare.”

Sockra påskägget med något extra fint, uppmanar Pierre Månsson.
Sockra påskägget med något extra fint, uppmanar Pierre Månsson.Foto: Hasse Holmberg / TT

Men de lyfter också fram vikten av att handla lokalt.

– Många företag har drabbats. Det började med besöksnäringen och handeln, men sprider sig. Då kan man tänka på att när man ska käka i helgen, kan du hämta maten från din lokala restaurang. Du kan se till att sockra ditt påskägg och köp något fint i de lokala butikerna till dina nära och kära. De lokala butikerna behöver det för att överleva, säger Pierre Månsson.

Peter Johansson är också inne på samma spår:

– Till sist vill jag också påminna alla om att vi ska värna och stödja vårt lokala näringsliv. Handla lokalt. Ni som har möjlighet att köpa hem mat från våra lokala krögare i helgen – gör det så har vi våra restauranger och matställen kvar när detta är över.

Självklart önskar de också alla en bra påsk.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons