Annons
Premiär för bakdag på Blåherremölla
Besökare kan ta del av hela processen - från ax till limpa.
Blåherremölla • Publicerad 25 maj 2017
Det finns få funktionella möllor som drivs med vatten. Blåherremölla, en kvarn med anor från 1700-talet, är en av dem.
Lördagen 27 maj har man sin första bak- och mölledag för året. Ingmar Melin utlovar spektakulära brödbak i vedugn, nykvarnat mjöl från bortom knuten och allmänt hygge.
Annons
– Kom vid elva så hinner du se hela processen från ax till limpa, säger Ingmar. Under sommaren planeras tre till, men det går bra att komma alla fyra gångerna.
Datum för de följande är söndagen 2 juni, lördagen 12 juli och söndagen 10 augusti.
Freke Räihä lokalkorre
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons