Annons

Projekt om film i skolan inlett

–  This is the beginning of a wonderful friendship, så uttryckte Anna-Britta Bromander Kristianstad kommuns samarbete med Svenska Filminstitutet. Men riktigt sant var det inte, samarbetet började egentligen redan för sju år sedan.
Kristianstad • Publicerad 21 december 2002
Skolbioansvarig på Svenska Filminstitutet, Klas Viklund, (till vänster) guidas av filmmuseets guide Peter Rosengren. Klas Viklund var mycket nöjd efter sitt Kristianstadsbesök. Den goda uppslutningen var en av anledningarna. Bild: BOSSE NILSSON
Skolbioansvarig på Svenska Filminstitutet, Klas Viklund, (till vänster) guidas av filmmuseets guide Peter Rosengren. Klas Viklund var mycket nöjd efter sitt Kristianstadsbesök. Den goda uppslutningen var en av anledningarna. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Under onsdagen kom Svenska Filminstitutets representant, Klas Viklund, till Kristianstad för att diskutera det framtida mediepedagogiska utvecklingsarbetet. Besöket var unikt, det är sällan representanter från Svenska Filminstitutet reser till kommunerna för att diskutera medieutvecklingen som gjordes i Kristianstad. Klas Viklund såg med stor optimism på den framtida integreringen av kultur och media i skolorna i Kristianstad kommun. –  Jag känner att besöket har varit mycket givande, det glädjer mig att så många ville delta i diskussionen. För oss är det viktigt att hålla oss à jour med hur man tänker och resonerar i kommunerna. Kristianstad har goda förutsättningar inför från framtiden. – Filmmuseet, och den filmpedagogiska verksamheten som bedrivs på Barbacka är några av kommunens privilegium. Kom ni under dagen från fram till några konkreta förslag för att från främja film- och medieintegreringen i Kristianstad? –  Vi planerade för bättre samverkan och kompetensutveckling. Det är viktigt att dra nytta av varandras erfarenheter, och framförallt att säkra verksamheten. Medieundervisningen bör idag finnas integrerad i skolundervisningen. Det är dock upp till varje lärare att efter eget intresse och egen kunskap införa medie- och film undervisning. Syftet med diskussionen var bland annat att komma från fram till hur man på bästa sätt kan stärka kunskaper och bidra till inspiration, säger Anna-Britta Bromander. Under dagen bjöds det även på rundvandring i filmmuseet och en tur till Kulturhuset Barbacka. Vid lunchtid bjöds det på skånskt julbord på restaurang Kvarnen. Vid diskussionen närvarade förutom företrädare för Barn- och utbildningsförvaltningen representanter från Christian IV och Milnergymnasiet, Fröknegårdskolan, Komvux, Kulturhuset Barbacka och Film i Skåne. Besöket var ett initiativ av skolbiosamordnaren Anna- Britta Bromander. Ulrika Larsen 044-185500 ulrika.larsen@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons