Annons

Rattfyllerist åtalas för misshandel

Kristianstad • Publicerad 21 januari 2004

KRISTIANSTAD. En rattfyllerist avslöjade sig själv när han höll för kort avstånd till bilen före, svängde in på samma p-plats med tjutande däck och sedan klippte till en kvinnlig passagerare i den andra bilen.

På tisdagen åtalades den 43-årige mannen för grovt rattfylleri med 1,83 promille samt för misshandel av kvinnan genom att slå två knytnävsslag i huvudet på henne.

Annons

Mannen nekar till misshandel och säger att han tror att han enbart uppträtt hotfullt och dumt.

Det var sent en kväll i somras som kvinnan och hennes man körde till Tollarp för att handla på Spar. Efter en stund kom en bil i kapp dem. Kvinnan säger att den bilen ibland bromsade in för att sedan närma sig och att de var rädda för att bli påkörda bakifrån. Därefter stannade de båda utanför Spar. Kvinnan berättar att hon frågade mannen "hur i hela fridens namn kör du människa". Det ledde till att hon fick ta emot två så hårda slag att hon trillade över bagageluckan på bilen.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons