Annons

Region Skåne sålde till egen driftchef

När Region Skåne sålde en fastighet till Christianstads Fastighets AB visste de ansvariga för försäljningen inte att en av fastighetsbolagets delägare var Regionfastigheters driftchef i Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

Regionfastigheter har tydliga regler för sina anställda: den som har en bisyssla ska informera sin närmaste chef om detta.

Ändå valde Dennis Ohlsson, driftchef på Regionfastigheter i Kristianstad, att inte tala om att han den 27 december 2002 var med och bildade fastighetsbolaget Christianstads Fastighets AB, som snart efter bildandet köpte en del av Region Skånes fastighet Stafre 6.

Annons

Inte heller när avdelningen för Drift och Service avtalade med fastighetsbolaget att för cirka 3000 kronor i månader ansvara för bolagets sophantering, samt att löpande sköta tillsynen av hissar tyckte Ohlsson att informationen var relevant.

– Avtalet om sophantering är uppsagt sedan tidigare och jag kan inte se att Dennis varit inblandad i avtalet, men han borde redan från början berättat för sin chef att han var delägare i bolaget, säger fastighetsdirektör Ingemar Nilsson. Han ser inte fastighetsbolaget som konkurrerande verksamhet, och därmed inte heller att regionen lidit skada av Dennis Ohlssons bisyssla som delägare i bolaget.

– Jag har kontrollerat hur försäljningen av fastigheten gick till och med de uppgifter jag har finns det ingenting att anmärka på, säger fastighetsdirektören som efter ett samtal från Kristianstadsbladet blivit medveten om sin anställdes delägarskap i fastighetsbolaget. Hur har du hanterat den här frågan med Dennis Ohlsson?

– Vi har haft ett samtal där jag, personalchefen, tekniske chefen och Dennis Ohlsson alla var med. Så som det ser ut nu, efter de efterforskningar jag gjort, kommer inte detta att rendera i ett fortsatt arbete i form av en anmälan från min sida, säger Ingemar Nilsson.

Har du krävt att Dennis Ohlsson ska sälja sina aktier?

– Nej.

Känner du till att distriktsnämnden i nordöstra Skåne diskuterar möjligheten att låta Christianstads Fastighets AB bygga ett nya lokaler för ett Hospice, där Region Skåne sedan ska hyra in sig för en årshyra på cirka 3,6 miljoner kronor?

– Nej. Generellt är det inget konstigt att vi återförhyr lokaler i byggnader som vi sålt. I det är speciella fallet är ju Dennis aktieägare men inte med i styrelsen. Hade han varit det hade det varit en annan sak. Att sitta vid förhandlingsbordet och företräda Christianstads Fastighets AB hade varit direkt felaktigt.

Kristianstadsbladet har under onsdagen sökt Dennis Ohlsson. Han ringde inte tillbaka.

Eva Emmelin

Annons

044-18 56 13

eva.emmelin@kristianstadsbladet.se

FktaFastighetsbolaget

Christianstads Fastighets AB bildades, enligt uppgifter hos Patent- och registreringsverket, den 27 december 2002. Fyra män gick samman och bildade bolaget. En av dem var ABK:s ekonomichef Per Persson, en var HSB:s distriktschef Magnus Lindahl och den tredje var Regionfastigheters driftchef i Kristianstad Dennis Ohlsson.

Bolaget köpte i april 2003 en del av fastigheten Stafre 6 av Region Skåne. Byggnaderna som ingick var Snapphanens gamla dagis, Stafregården och den gamla sjuksköterskehögskolan - nuvarande International House. Bolaget betalade 5,2 miljoner kronor för fastigheten, som styckades av från Stafre 6 och numera har beteckningen Stafre 7.

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons