Annons

Rekordmånga sommarkort sålda

Skånetrafiken fick drygt 5 000 fler sommarkort sålda i år än förra året.
Kristianstad • Publicerad 18 augusti 2009
5 000 fler sommarkort såldes i år. Bild: Bosse Nilsson
5 000 fler sommarkort såldes i år. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Fler återförsäljare gjorde det enklare att köpa kortet. Svag krona och fler som turistat på hemmaplan har också bidragit.

I år såldes 90 981 Sommarkort för 485 kronor styck och som varade 50 resor á tre timmar under tiden 15 juni-15 augusti. Det är försäljningsrekord. De nya ombuden, 110 Coop-butiker, 7-Eleven och Pressbyråer i Skåne sålde tillsammans över 8 000 kort. Förutom fler återförsäljare som gjort det enklare oavsett var i Skåne man bor tror man att den annorlunda kampanjen med riktiga badshorts på bussarna har gett extra uppmärksamhet.

Annons

Helt utan problem har sommartrafiken inte varit. Kort fastnade ibland i automater på stationer och i bussar, på grund av tillverkningsfel. Drabbade kunder fick nya kort.

Nästa sommar ska det slitna biljettsystemet vara utbytt. Produkten Sommarkortet läggs på Skånetrafikens nya Jojo-kort, med chip i stället för magnetremsa. Kortet behöver bara hållas upp mot en läsare för att resan ska registreras.

Gunilla Ingels
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons