Annons

Rektor anmäld för tjänstefel

Kristianstad • Publicerad 21 januari 2004

KRISTIANSTAD. En rektor i Kristianstad har anmälts för tjänstefel sedan denne stoppat en elev från att delta i modersmålsundervisning.

Anmälaren är modersmålsläraren, som enligt egen uppgift fått klartecken från rektorn att låta sin egen son delta i hennes undervisning. Det skulle ha skett den 7 november förra året.

Annons

Tre veckor senare fick modersmålsläraren besked om att sonen inte längre kunde delta. Eftersom modersmålsläraren anser att rektorn därmed förnekar hennes son något han har rätt till, tycker modersmålsläraren att rektorn har begått tjänstefel.

Skolchefen på det aktuella skolområdet anser dock inte att rektorn har gjort något fel.

Efter samtal med rektorn konstaterar skolchefen att det rektorn lovade den 7 november var ett besked om eventuell placering.

En anmälan om modersmålsundervisningen för lärarens son kom dessutom inte in till rektorn förrän den 18 november. "Enligt den information jag kunnat finna är det således på Ditt eget initiativ som Din son placerades i Din undervisningsgrupp och fick delta i modersmålsundervisning."

Av det skälet anser hon inte att rektorn gjort sig skyldig till tjänstefel.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons