Annons

Rektorn tillbakavisar kritiken

Den rektor på Wendesgymnasiet som är ansvarig för förflyttningen är Göran Svärd. Han tillbakavisar kritiken.
Kristianstad • Publicerad 7 augusti 2009

Göran Svärd betonar att det är problematiskt att kommentera enskilda personer.

– Jag vill ju inte kommentera enskilda fall men jag gör uttalanden eftersom den person det handlar om har uttalat sig, säger Göran Svärd.

Annons

Förflyttningen genomförs trots kritiken.

– Omplaceringen bottnar i det uppdrag vi har att se över organisationen. Vi måste kunna möta ändringar i elevkullar, säger Göran Svärd.

Den tidigare konflikten i det arbetslag dit flytten sker är inget han ser som ett hinder.

– Det är en sex år gammal konflikt och den hade jag inte en aning om innan omorganisationen blev aktuell. Det var i det läget den poppade upp. Jag fanns inte här när konflikten uppstod. Det var en överraskning men för mig är det så att saker och ting förändras över tid och man måste ha en organisation som ska vara flexibel, säger Göran Svärd.

Att flytta någon annan person är inget alternativ för skolledningen.

– Jag kan inte se någon annan lösning än detta. Här pratar vi behörighet och vilka kunskaper man har med sig för att lösa kommande arbetsuppgifter. Från det arbetslaget han befinner sig är det bara han som har just den bakgrunden som behövs på det stället dit han ska, säger Göran Svärd.

Han förespråkar ett nytt försök att lösa konflikten.

– Från arbetstagarhåll tycker man att konflikten är löst en gång i tiden. Det menar inte jag. Konflikten kvarstår eftersom den poppar igen och den poppar bara upp i från ena kontrahenten. Den andra kontrahenten ser inte längre några bekymmer. Vi erbjuder att lösa konflikten med hjälp från kommunens arbetsmiljöenhet i stället för att bibehålla den med något som man gjorde för sex år sedan. Det blir en tillfällig omplacering och samtidigt ha det här konfliktlösningsprogrammet i gång. Då kan man ju se och utvärdera hur det fungerade på resans gång och sedan göra en fast organisation i det.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons