Annons

Rinkabydag och rälsbuss för allmänheten

Rinkabyborna är hjärtligt välkomna till sommarens scoutläger. Det betonade PR-ansvarige Jonas Elmqvist, när lägerledningen igår eftermiddag serverade information åt ortsbefolkningen.
Kristianstad • Publicerad 30 april 2001

–Använd våra badbussar och när vi återupplivar tågtrafiken mellan Åhus Kristianstad kan ni även passa på att åka en tur, fortsatte han. Att det blir annorlunda i Rinkaby under lägerveckan råder det ingen tvekan om. Invigningsdagen den 28 juli kommer att märkas inte minst trafikmässigt. –Polisen ska dirigera trafiken nere i korsningen vid väg 118 den dagen, säger platschef Roger Karlsson. Han berättar också att rälsbussar mellan Åhus och Kristianstad kommer att göra fem dubbelturer dagligen och att det blir en tillfällig av- och påstigningsplats i Rinkaby. –Ni är välkomna till lägerbålen halv nio på kvällen måndag, tisdag och onsdag, fortsätter Jonas Elmqvist. –Och så arrangeras Rinkabydagen, en stadsdelskamp, under hela torsdagen, då det finns hur mycket som helst att titta på. Omvänt är scouterna också intresserade av att titta på Rinkaby och ledningen är tacksamma för tips om det lilla samhället, som nu hamnar på världskartan. Stockholm, Köpenhamn, Malmö och Rinkaby är utsatt på kartan i ett av programbladen om Scout 2001. Där berättas bland annat att Rinkaby i sommar får Sveriges största ”tältstad” genom tiderna. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-185543
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons