unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rogland: Det är väldigt många fler kvinnor som utsätts för våld än som polisanmäler

”Det är väldigt många kvinnor som dödas varje år – så här behöver det inte vara” säger Ulrika Rogland som är advokat och tidigare en av Sveriges mest profilerade åklagare inom relationsvåld, sexualbrott, brott mot barn och hedersvåld. I dag, på Internationella kvinnodagen, föreläser hon för våra prenumeranter.
Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Här kan du se hela föreläsningen med Ulrika Rogland. Hon pratar bland annat om komplicerade vårdnadstvister och om hur man kan bryta sig loss från en osund relation. Men även om rätten att säga nej och att äga rätten till sin kropp.

– Även som vi har en samtyckeslag är det inte alltid som unga vet vad det innebär. Det finns många fördomar om att man måste gå med på saker, och där är nog många också påverkade av pornografin.

Här ser du som är prenumerant föreläsningen:

Läs mer