Annons

Ros-man utger sig för att komma från kyrkan

En man som går runt och delar ut rosor vill samtidigt ha bidrag till kyrkan i Åhus. Men han har inget med församlingen att göra.
Åhus • Publicerad 14 mars 2021
En man som felaktigt utger sig för att komma från kyrkan försöker dela ut rosor och få ersättning för dessa.
En man som felaktigt utger sig för att komma från kyrkan försöker dela ut rosor och få ersättning för dessa.Foto: Lars-Åke Green

De senaste dagarna har en man gått omkring i Åhus och delat ut rosor, främst till äldre kvinnor. När de tagit emot blomman har han uppmanat dem att ge ett bidrag till kyrkan.

– Min svärmor sa att hon inte hade några pengar på sig. Då blev mannen arg och slet tillbaka rosen, berättar en uppringare.

Annons

I Åhus församling har man nyligen fått höra talas om mannen och hans tillvägagångssätt. Därifrån förklaras att mannen har inget med kyrkan eller församlingen att göra.

– Vi har ingen sådan verksamhet att vi går runt med blomförsäljning och begär pengar av folk, säger kyrkoherden Calle Jensen.

– När gudstjänsten på förmiddagen är slut kommer jag att slå en signal till polisen och resonera om hur vi ska hantera detta på bästa sätt. Vi vill inte att människor ska känna sig lurade i detta.

”Vi har ingen sådan verksamhet att vi går runt med blomförsäljning och begär pengar av folk.”
Calle Jensen, kyrkoherde i Åhus.
Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons