Annons

Rymling åtalas för inbrottsstölder

Kristianstad • Publicerad 31 januari 2004

KRISTIANSTAD. Den 23-årige man som rymde från polishuset i Kristianstad på kvällen, måndagen den 12 januari, åtalades i går för bland annat stölder.

Däremot var det inget brott att rymma från polisen, eftersom han varken använt våld eller hot för att komma ut i friheten.

Annons

Det var i ett obevakat ögonblick som han lyckades fly genom ett fönster i arrestavdelningen. Han greps vid lunchtid på onsdagen i Växjö och har suttit häktad sedan dess.

Mannen åtalas för en inbrottsstöld i Skogs- och Träfackets kontor på Tivoligatan i Kristianstad natten till den 3 januari, en musiksal på Söderportgymnasiet på kvällen den 10 januari samt hos Willys natten därpå.

Han greps när han flydde på cykel från Willys. Där hade bytet blivit minst 17 stockar snus, 22 rakhyvlar och 118 paket rakblad, värda cirka 16000 kronor.

En 24-årig man åtalas för delaktighet i inbrotten på Willys.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons