Annons

Samarbete ska ge effektiv vård

Kristianstad • Publicerad 31 juli 2008

I höst börjar Hässleholms sjukhus genomföra närsjukvårdstanken i praktiken samtidigt som Vårdval Skåne ska förberedas. Nu får pilotprojektet drygt 1,3 miljoner kronor i stöd från EU och staten.

Europeiska socialfonden bidrar med närmare 700 000 kronor och staten med lika mycket från augusti till och med januari nästa år.

Annons

En del av projektet handlar om att flytta ut öppen psykiatri i primärvården. Tanken är att patienterna lättare ska komma till när vårdcentralerna tar hand om lättare psykisk ohälsa och psykiatrin om större psykiska besvär. Men projektet i höst omfattar både ortopedin, psykiatrin och närsjukvården. Kommuner, primärvården och sjukhusen ska lära sig att samarbeta bättre, för att vården ska bli mer effektiv. Det hänger också ihop med Vårdval Skåne, som ska genomföras under 2009.

För att kunna konkurrera om patienter måste klinikerna uppfattas som "smidiga och professionella leverantörer av vård" som Hässleholms sjukhus uttrycker sig i ansökan.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons