Annons

Samband mellan rånförsök och rånet

Kristianstad • Publicerad 10 januari 2004

Polisen tror att det finns ett samband mellan rånet mot Kongen och händelsen vid niotiden på torsdagskvällen då fyra mystiska män smög omkring utanför macken/restaurangen Bilisten vid 21:an i Önnestad.

– Vi jämför båda händelserna och letar efter både likheter och olikheter. Vi utesluter inte att det kan vara samma gruppering, men att någon av deltagarna bytts ut mellan rånförsöket i Önnestad och rånet i Kristianstad, framhåller Roland Larsson.

Annons

Mackinnehavaren hörde strax efter stängningsdags att någon ryckte i ytterdörren. När han tittade ut fick han syn på flera män, varav åtminstone en hade rånarluva. Mackinnehavaren tog telefonen och ringde polisen. Troligen upptäckte männen att han telefonerade, eller också blev de avskräckta av att ytterdörren var låst. Hur som helst så flydde till fots in mot Önnestad.

Första polisbilen var på plats redan efter tio minuter, två kom på 21:an från Kristianstad, respektive Hässleholm, medan en polisbil tog vägen via Färlöv för att eventuellt kunna möta männens flyktbil.

Sammanlagt fyra polispatruller, inklusive en hundpatrull sökte därefter hela kvällen efter de misstänkta männen i Önnestad, dock utan resultat. Vid midnatt avbröts därför sökandet. Poliserna hittade snabbt en övergiven svart VW Golf, som hade anmälts stulen tidigare under kvällen på Gamlegården i Kristianstad.

Bilen stod parkerad och övergiven utanför företaget Smekab tvärs över gatan från Bilisten. Bilen sätts i samband med rånförsöket. Att rånarna inte flydde i den bilen kan tyda på att de hade kommit dit i Golfen och placerat ut en annan flyktbil för att använda efter rånet och lyckats försvinna på småvägar. Polisen tog hand om bilen och inledde under fredagen en teknisk undersökning av bilen för att försöka hitta spår efter biltjuvarna.

– Vi är självfallet intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser både före och efter som kan sättas i samband med händelsen i Önnestad och rånet mot Kong Christian, påpekar spaningsledaren Roland Larsson.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons