Annons

Samordnare ska motverka droger

Kristianstad • Publicerad 20 januari 2004

KRISTIANSTAD. För att stärka det drogförebyggande arbetet gentemot ungdomar vill socialförvaltningen i Kristianstad inrätta en tvåårig projekttjänst som samordnare.

Tanken är att samordnaren ska inventera, utveckla och knyta samman de drogförebyggande aktiviteter som redan finns i kommunen. Därför kommer personal från socialförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen samt kultur- och fritidsförvaltningen att ingå i en styrgrupp för den drogförebyggande samordnarens arbete.

Annons

Samordnaren ska också ge kunskap och stöd åt skolor och fritidsverksamhet om metoder för undervisning mot droger och ge tips om bra och lätthanterligt material.

Kostnaden för samordnarens arbete och kommunens insatser uppskattas till 2,4 miljoner. Hälften av de pengarna förväntas länsstyrelsen ställa upp med.Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons