Annons

Scouterna flyttar inte badplatsen

Nej, Bengt Klingheim på Åhus.com får inte scouterna att ändra sig. De låter sina 25000 deltagare på Scout 2001 bada vid skjutfältet oavsett om Bengt Klingheim kallar platsen för ett dynghål. –En buss i minuten har respekt med sig, säger lägerchef Tommy Rosengren.
Kristianstad • Publicerad 30 april 2001
Möte om badplatsen. Lägerchefen för Scout 2001, Tommy Rosengren (tvåa från vänster), kan av säkerhetsskäl inte tänka sig att flytta badbussarna från lägret och in i Åhus, men genom att ta bort staketet och sätta upp skyltar mot Åhus går man Bengt Klingheim (till vänster) till mötes. Bild: RONNIE SMITH
Möte om badplatsen. Lägerchefen för Scout 2001, Tommy Rosengren (tvåa från vänster), kan av säkerhetsskäl inte tänka sig att flytta badbussarna från lägret och in i Åhus, men genom att ta bort staketet och sätta upp skyltar mot Åhus går man Bengt Klingheim (till vänster) till mötes. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

De lägeransvariga vill prioritera trafiksäkerheten, medan Åhus.com vill locka besökarna till Kantarellen och glasskioskerna invid Åhusbryggan. Igår möttes lägerchef Tommy Rosengren och Bengt Klingheim på lägerplatsen i Rinkaby. –Vi har självklart tittat på hela kuststräckan och har inte prioriterat bort Åhus, säger Tommy Rosengren. –Men vi tänker mycket på de miljömässiga konsekvenserna av att förflytta kanske 8000 scouter per dag till badet, liksom vilka konsekvenser det skulle få för de boende i Åhus. Varför Åhus.com istället vill att badbussarna kör ner till Kantarellen, i närheten av Åhusstrand, är först och främst för att stranden på norra delen av skjutfältet ”är ett dynghål” och inte alls badvänligt. –Jag menar att man ska visa upp bryggan, den fina sandstranden, vårt tempererade bad, kiosker och duschar, allt det vi har nere vid Åhusstrand, säger Bengt Klingheim. –Ni ska känna er som gäster och vi vill ge er det bästa. Därför vill jag tala om att ni har valt fel badplats. Men en titt på kartan visade att den södra delen av skjutfältet är okej som badplats. Scouterna tänker därför be militären ta bort staketet på stranden, för att på så sätt öppna upp stranden åt Åhushållet. –Och så ska det sättas ut skyltar som talar om att drygt en kilometer söderut ligger bryggan och kiosken, centrum och affärer, säger Bengt Klingheim. –Dessutom har intresserade Åhusbor möjlighet att gå på stranden fram till skjutfältet och därifrån åka med badbussarna upp till lägret. Från scouternas sida räknar man med 50000 besökare till lägret och många av dem kommer att ta sig till Åhus och dess stränder. –Ungdomar som vill sälja glass på stranden kan säkert bli hur många som helst under vecka 31 – om vädret blir fint, säger Bengt Klingheim och är nöjd med mötet. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-185543
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons