Annons

Lastbil vinglade på andra fordon på E22

Flera bilister larmade SOS om att en lastbil med släp framfördes trafikfarligt på E22 vid lunchtid på måndagen. Lastbilen ska ha vinglat på andra fordon och plöjt rakt över ett större antal plaststolpar vid vägbygget utanför Sätaröd.
Sätaröd • Publicerad 12 november 2018
Lastbilen plöjde ner ett större antal plaststolpar vid motorvägsbygget väster om Sätaröd. Den ska även ha ha touchat två andra lastbilar. Arkivbild.
Lastbilen plöjde ner ett större antal plaststolpar vid motorvägsbygget väster om Sätaröd. Den ska även ha ha touchat två andra lastbilar. Arkivbild.

Lastbilen stannade i parkeringsfickan vid Moses Bil och Lack mellan Sätaröd och Tollarp, efter att ha vinglat fram längs en längre sträcka på E22. En trafikant vittnar om att den vingliga färden pågick hela vägen från Hörby och hindrade andra trafikanter från att köra om ekipaget.

Omständigheterna är fortfarande mycket oklara, enligt Kim Hild på polisens ledningscentral.

Annons

– Det är flera trafikanter som ringer in och berättar att en lastbil med släp vinglar fram på E22. Den ska ha kört in i pinnar vid ett vägarbete, berättar hon.

Enligt en trafikant ska lastbilen ha plöjt ner ett stort antal plaststolpar vid motorvägsbygget väster om Sätaröd. Lastbilen ska också ha touchat två andra lastbilar, som fick sina sidospeglar förstörda.

Varför lastbilen vinglade fram är oklart. Kim Hild berättar att en polispatrull har varit på plats och att chauffören blåste negativt i patrullens alkotest. Även ambulans kallades till platsen och kunde konstatera att mannen inte var sjuk eller drogpåverkad.

– Han säger att en annan lastbil framför honom kört på en kon som fastnade under hans bil och att det var därför han körde vingligt, säger inre polisbefäl Marielle Kamp i Kristianstad.

I dagsläget misstänks han inte för något brott, men polisen arbetar vidare med utredningen och efterlyser fler vittnesuppgifter.

Larmet ringdes in klockan 12.48 på måndagen.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Peter MaunulaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons