Annons

Skadeståndskrav i tvist bestrids

Nosaby församling kan till nöds gå med på ett skadestånd på 10 000 kronor vad gäller vägran om förhandling av kyrkoherde Magnus Tyches lön.
Kristianstad • Publicerad 21 augusti 2009

I första hand bestrids yrkandet med hänvisning till att kyrkoherden i januari 2009, i ett samtal, sagt att han önskat förhandla själv, inte via sitt fackförbund Ledarna.

Ledarna begärde i maj per mejl till kyrkorådets ordförande en löneöversyn för kyrkoherde Magnus Tyches räkning. I juni skickade Ledarna en förhandlingsframställan i rekommenderat brev som församlingen hämtat ut men inte svarat på.

Annons

I svaromålet till Arbetsdomstolen uppger Svenska kyrkans Församlingsförbund, som företräder församlingen, att kyrkoherden inte informerat arbetsgivaren om att han ändrat uppfattning om vem som ska förhandla lönen för honom.

I första hand bestrids Ledarnas skadeståndskrav på 50 000 kronor, i andra hand kan församlingen medge det lägre skadeståndet.

Den andra parten, Ledarna, har nu fram till den 1 september på sig att yttra sig till Arbetsdomstolen.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons