Annons

Snön välkomnas av vasalöpare

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004
Det var gott om skidåkare i spåren vid Bockatorpet i tisdags kväll. Bilder: LASSE OTTOSSON
Det var gott om skidåkare i spåren vid Bockatorpet i tisdags kväll. Bilder: LASSE OTTOSSONFoto: 

För många betyder vintern skidåkning på längden. Tillfället att glida fram i skidspår ges inte alltför ofta på våra breddgrader, men snön i början av veckan och minusgraderna har möjliggjort skidåkning vid Bockatorpet.

Under den gångna helgen har eldsjälar från Härlövs IF:s skid- och orienteringssektion sopat och skyfflat över tillräckligt med snö, för att med spårsläde dra fram det 1,9 kilometer långa elljusbelysta spåret.

Annons

Det har i sin tur berett många glädjen att plocka fram skidorna för att ta en tur. I tisdags kväll var både glada motionärer och hårt tränande deltagare i Vasaloppet ute i spåret på kvällen.

Björn Clausen från Vinslöv tränar inför Vasaloppet 7 mars och siktade på tio varv runt spåret.

– Det är härligt, men jag har inte fått upp kondisen än. Jag har inte löptränat innan, så det blir till att ligga i nu, sade han och flåsade vidare på sitt sjunde varv.

Per Gunnarson från Ullstorp har tio vasalopp bakom sig och har åkt längdåkning i runt fyrtio år. Han var en av eldsjälarna som drog fram spåret i lördags och under tisdagen for han själv fram i full fart.

– Jag tycker att spåret känns bra. Det är första gången jag åker här i år, man vi har varit uppe på ett skidläger i Dalarna och åkt innan.

Två som för första gången satsar på Tjejvasan är Kristianstadstjejerna Angelina Juhlin och Fatima Brink.

– Vi åkte skidor för många år sedan. Nu har vi suttit hemma och hittat på en utmaning och det fick bli Tjejvasan, sade Angelina.

För många av besökarna på tisdagskvällar vid Bockatorpet är det inte bara motion som gäller. Efteråt väntar bastu och fika.

– Vi har tisdagskvällarna som en fikakväll. Man kan snackas vid och ha lite samvaro. Det brukar vara mycket uppskattat och alla är välkomna, sade ordföranden för Härlövs IF, Ingvar Johannesson.

Marcus Haraldsson

Annons

044-18 55 53

marcus.haraldsson@kristianstadsbladet.se

BOCKEBODA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons