Annons

Stadens främsta rockgossar går ihop

Henke Mohlin har spelat i de flesta indierockakterna värda namnet i staden. Många bildade av honom själv. Love Melander sköter sången i kommunens största rockband.
Kristianstad • Publicerad 9 juli 2008
Love Melander och Henke Mohlin. Två indiekids som underhåller på Café Fenix den 10 och 11 juli klockan 20.30. Bild: Willym Alm
Love Melander och Henke Mohlin. Två indiekids som underhåller på Café Fenix den 10 och 11 juli klockan 20.30. Bild: Willym AlmFoto: 

Onsdagskvällen såg premiären för ett unikt och ytterst tillfälligt samarbete. På en specialbyggd liten scen, mittemot Café Fenix, möts "Love & Henke" för en rejäl omgång favoritlåtar.

- Vi har aldrig gjort något tillsammans förut, förutom att vi brukar ta en öl då och då. Även om vi är rätt så olika så har vi ganska lika musiksmak, berättar Henke Mohlin på väg till det tredje och sista repet inför kvällens premiärspelning.

Annons

De två, med varsin inkopplad akustisk gitarr, ger sig på Neil Young, Ryan Adams, John Lennon, Dolly Parton, covers på absoluta favoriter i helt egen tappning.

- Det är ju det som är kul, att göra låtarna helt efter eget huvud. Jag ska äntligen få framföra "Your where always on my mind".

Det är Elvis?

- Ja, javisst!

Lägg till låtar av Radiohead, en möjligen utökad sättning av fasttejpad tambourine på foten och ett rytmägg i någons näve och showen är igång. Fast Henke Mohlin avslöjar att det kan komma att bli en ganska så lugn och finstämd tillställning.

- Även om vi gör covers så handlar det ju inte om Pub Banken-party direkt.

Får publiken önska?

- Naej ... Det har vi ju redan gjort själva när vi har valt ut låtarna. Det är ju våra önskelåtar!

Love Melander, till vardags frontfigur i bandet artmade, har hittills stått för musikunderhållningen från den lilla temporära scenen vid Café Fenix. "Love & Henke" blir en unik konstellation, bara under Kristianstadsdagarna och även torsdag och fredag.

- Det blir första och sista gången vi gör något sådant här tillsammans, även om jag var med en gång och sjöng en låt med Love. Men det känns väldigt trevligt.

Annons

Hur mycket blir det?

- Det blir 20 låtar varje kväll. Och någon extralåt.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons