Annons

Stämd kvinna motstämmer

Kristianstad • Publicerad 14 januari 2004

KRISTIANSTAD. En kvinna lämnade i går in en motstämning till tingsrätten som svar på att entreprenören som börjat renovera hennes hus tidigare stämt henne på cirka 300000 kronor för obetalda fakturor.

Dessutom kräver entreprenören närmare 70000 kronor för utebliven vinst, sedan kvinnan avbrutit entreprenaden innan renoveringen var klar.

Annons

Kvinnan bestrider kravet och menar att antalet debiterade timmar vida överstiger vad som är skäligt med hänsyn till renoveringens omfattning. Dessutom framhåller hon att arbetet utförts på löpande räkning och att hon därför har haft rätt att avbryta entreprenaden när hon önskat.

Kvinnan hävdar dessutom att renoveringen är felaktigt utförd och att bristerna kostar henne närmare 400000 kronor att åtgärda, ett krav som hon nu framställer som motfordran i processen.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons